Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Gouwe_Land Gouweland

Landelijk vakantievieren en toch van alles in de buurt!

Tja,  daar raak je niet over uitgepraat.  GOUWE LAND ligt heel centraal. 

In de infomap vindt u tijdens uw verblijf heel veel informatie. Hieronder een eerste schets. Vragen staat natuurlijk vrij en als u van tevoren ergens meer over wilt weten om dat binnen uw verblijf te plannen dan hoor ik dat graag van u. 

In het kort

Noord Holland en West-Friesland hebben zeer veel te bieden. Wandelen, varen, fietsen, auto tochten, lekker eten, terrasje, stad, museum, grote en kleine steden, natuur... teveel om op te noemen. Een dagje Texel is prima te doen, uitstapje over de Afsluitdijk naar Friesland, dagje Amsterdam, Alkmaar, de Zaanse Schans, de steden aan het Ijselmeer of juist aan de kust zoals Bergen in NH allemaal snel en goed bereikbaar. 

Voor de natuur- en rustzoekers zijn er naast de vele loop- en wandelroutes direct in de buurt ook langere fietstochten te ondernemen. Vogels kijken, de polder en de kuststreek. De uitgestrektheid, nu en dan ruig land. Kortom een heerlijke “luchtige” omgeving. 

Natuur

Op het gebied van fauna en natuur is er een vogelgebied op loopafstand en verder aan het strand bij Petten. Het IJsselmeer ligt op 10 autominuten maar ook de Noordzee op een half uurtje rijden. West-Friesland  wordt omringd door de West-Friese Omringdijk. Dit is een 126 km lange dijk. De Omringdijk loopt via de steden Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar, Schagen, Medemblik en opnieuw Enkhuizen. Meteen vanuit de vakantiewoning kunt u prachtig wandelen en fietsen en gebruik maken van mooie routes.  Natuurlijk kunt u vanaf de bank (roof-)vogels en hazen spotten. 

Cultuur

Amsterdam (35 auto minuten) of Alkmaar (25 auto minuten) zijn steden die heel veel te bieden hebben. Veel prachtige gebouwen, veel water in de stad, winkels, musea, theater, bioscoop, markten en in Alkmaar natuurlijk op vrijdagochtend de Kaasmarkt en op zaterdag een grote markt midden in de stad. Maar denk ook aan steden als Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen. De strandplaatsen Egmond aan Zee, Bergen, Schoorl tot aan Callantsoog zijn ook zeker een bezoek waard. 

Actief

De directe omgeving heeft ontzettend veel prachtige wandel- en fietsroutes. Op de Gouwe zelf is er een kanoverhuurbedrijf voor een mooie tocht in de buurt.  Gouweland heeft zelf ook een tweepersoons kano te huur waarbij in het midden ruimte is om onder andere een gevulde picknickmand mee te nemen.  Rond het IJsselmeer kun je veel watersporten vinden of neem zelf je surfplank of kiteboard mee. 

De schitterende golfbaan in Winkel Regthuys (bijna aan te raken) is uw bezoek zeker waard. In de omgeving zijn er echter nog een aantal banen. Bent u dus een golfliefhebber dan hebt u verschillende opties. Maak een grote strandwandeling op de heerlijke grote en schone stranden van strandplaatsen Egmond aan Zee, Bergen, Schoorl tot aan Callantsoog. 

Culinair

In de nabije omgeving zit een echt Chinees restaurant, een Italiaanse pizzeria, een prachtig Iers restaurant - ook voor een goede whiskey! En natuurlijk Red Chilli: In “de Volkskrant” werd de verbijstering uitgesproken dat zo’n super goed restaurant had gekozen voor een locatie in de kop van Noord-Holland. U kunt naar dit restaurant fietsen en eventueel wandelen.

Alkmaar heeft ontzettend veel restaurants. Van elke cultuur is daar een restaurant te vinden. Als voorbeeld de Schot met echte ruige Schotse gerechten maar ook voor een heerlijk Frans, Sushi of Thai diner kunt u in Alkmaar terecht. Schagen heeft een heerlijk plein bij de kerk. Medemblik niet vergeten voor een heerlijk vers visje.  Hoorn met een groot aantal mooie en heerlijke restaurants. In de infomap in het huisje werken wij alles nog beter uit en vragen staat altijd vrij natuurlijk!

Kinderen

Gouweland zelf leent zich om in elk jaargetijde lekker buiten te rommelen. Vang kikkervisjes, gooi je hengel uit, zoek blaadjes en takjes, veertjes etc. om mee te plakken en te knutselen. Huur een kano om voor de deur mee te varen, gebruik de bal voor voetbal, overgooien etc.

Voor de oudere kinderen is daar de WII met actieve spellen maar ook andere spellen. Een grote TV en natuurlijk goede en snelle WiFi; neem je Ipad en laptop mee om in te loggen op social media en niets te missen. Het ligt aan het weer of je gaat chillen in een hangmat in de tuin of in de volle zon gaat bruin bakken, Natuurlijk zijn er in de schaduw plekken om te chillen, te luieren en te gamen. Ook een vlieger kan heel leuk zijn om mee te nemen. 

Er op uit kan afhankelijk van de leeftijd in de buurt naar een binnenspeeltuin (Heerhugowaard) buitenspeeltuin (Tuitjenhorn) Het schitterende en op een leuke manier professionele Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Maak een spannende tijdreis met Stoomtram en Boot. Deze dagtocht Hoorn – Medemblik – Enkhuizen begint op tramstation Hoorn.

Met wat oudere kinderen is 'stadten' natuurlijk heel leuk, winkelen en lekker lunchen. Zoals beschreven bij cultuur is dat geen enkel probleem met zoveel leuke steden in de buurt. Ook een bioscoop of theater bezoek is mogelijk. Of bezoek de zeehonden een dagje bij de opvang op Texel. Daar kunt u ook fijn fietsen en poffertjes eten. Mogelijkheden vanuit Gouweland zijn er genoeg!

Schoorl heeft in de duinen een leuk en mooi bezoekerscentrum waar naast educatie ook buiten spelen heel leuk is vormgegeven. 

Afstanden Gouwe Land (auto)

Supermarkten en Tankstations               

Supermarkt    Aldi 2,6 km 3 min. Hoogwoud
Supermarkt    Spar 3 km 4 min. Hoogwoud
Supermarkt    Deen 4.5 km 9 min. Opmeer
Supermarkt    Jumbo 6 km 7 min. Nieuwe Niedorp
Tankstation         2,6 km 3 min. Hoogwoud
Tankstation       Texaco 4,5 km 9 min. Opmeer
Tankstation       Pin&Ga 5,6 km 6 min. Nieuwe Niedorp

Zowel in Opmeer als in Nieuwe Niedorp treft u onder andere ook
Tijdschriften/boeken • Kleding • Action • Hema (alleen Opmeer) • Verswinkels • Drogist • Kapper (alle drie) • Bloemen


Medisch

Huisarts Hoogwoud / Opmeer 3,2 km. Hoogwoud +31(0)226-351114
Huisarts De Hooge Boom 3,2 km. Hoogwoud +31(0)226-358838
Apotheek West-Friesland 4,6 km. Spanbroek / Opmeer +31(0)226-352886
Buiten kantooruren:
Huisartsenpost Hoorn   14,7 km. Hoorn +31(0)229-297800
Apotheek Maelson   14,7 km. Hoorn +31(0)229-208001
 
Tandartsen
Tandarts Bartels 3 km. Hoogwoud +31(0)226-359090
Tandheelkundig Centrum Opmeer 4,5 km Opmeer +31(0)226-352565

 

Gouwe Land

© 2024 Gouwe Land • Gouwe 48 • 1718 LL Hoogwoud
Privacyverklaring • E-mail: jo@gouweland.nl

Cookietoestemming wijzigen